Amigurumi kalıplarını takip etmek eğlenceli ve basittir, peki ya kendi tasarımınızı oluşturmaya ne dersiniz? Kendi amigurumi kalıplarımı tasarlamaya başlamadan önce, yapmak istediğim amigurumi modeliyle tam olarak eşleşen desenleri veya resimleri internette araştırırdım. Bu işlem bazen saatler sürebilir ve çoğu zaman var aklınızda olan bir kalıbı bulamayabilirsiniz, çünkü bu konuda unutmamanız gereken tek bir şey var, dışarıdaki herkesin kendine özgü bir tarzı var!
7 Adımda Amigurumi Nasıl Tasarlanır:
- Dünyadan ilham alın.
- Amigurumi'nin yapı taşlarını anlayın.
- Amigurumi tasarımının bir taslağını çizin.
- Eskizle eşleşen şekiller deneyin.
- Doğruluğu sağlamak için ikinci bir versiyon yapın.
- Modeli bir gönüllü tarafından test ettirin.
- Son kalıbı yazın ve son amigurumi tasarımını yayınlayın.
Bu adımlar amigurumi tasarlama konusundaki uygulamalı deneyimlerimden ortaya çıkardığım adımlardır. Uzman
olmadığımı ve hala öğrenecek çok şeyim olduğunu bilmenizi isterim ancak şimdiye kadar öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum,
böylece kendi amiguruminizi tasarımınızı yatarmanızda sizlere yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Neden amigurumi tasarlanmalı?
Amigurumiyi kendiniz tasarlamak istiyorsanız, muhtemelen bir süredir amigurumi tığ işi yapan ve kendi fikirlerinizi gerçeğe dönüştürmek için heyecanlı birisiniz.
Amigurumi'ye aşina değilseniz endişelenmeyin ama muhtemelen kendi amigurumi modelinizi denemeden önce diğer insanların amigurumi kalıplarını izleyerek biraz pratik yapmak isteyeceksiniz . Daha önce bir tane bile amigurumi oyuncak yapmamış olabilirsiniz bu durum sizin için amigurumi modeli tasarlamanın imkansız olduğu
anlamına gelmez, sadece şekillere aşina olmayacağınız için biraz zorlanabilirsiniz.
Kendi başınıza amigurumi tasarlamayı öğrenmek ilk başta biraz korkutucu görünebilir, benim için kesinlikle böyleydi ama gerçek şu ki çok sayıda deneme yanılma yoluyla bu işe koyulursanız bu imkansız değil. Bazen bir kalıbın bir araya gelmesi biraz zaman alabilir özellikle de mükemmeliyetçiyseniz ama gerçekten kendi başınıza yarattığınız bir şeyi görmeye gerçekten değer.
Asla korkmayın! İlk amigurumi tasarımınızı hazırlamanıza yardımcı olmak için sizlere derinlemesine bir inceleme yazısı hazırladım. Bundan sonra yaptığınız her bir çalışma daha kolay olacak, söz veriyorum! Aşağıda listelenen adımlar, ilk amiguruminizi nasıl tasarlayacağınız konusunda baştan sona işlem için iyi bir kılavuzdur. Her adım gerekli değildir, ancak başarıyı garantilemek için olabildiğince ayrıntılı olmaya çalıştım. Ayrıca, düşünce sürecimi anlamanıza yardımcı olmak için kalıplarımdan birini tasarlama sürecimde size rehber olması için paylaşacağım. O halde başlayalım :)
1. Dünyadan İlham Alın
Bu adım amigurumi tasarlamaya hazırlanırken en zor adım olabilir ama aynı zamanda en heyecan verici olanıdır! İlham almak, sadece yapmak isteyebileceğiniz şey hakkında genel bir fikir bulmak anlamına gelir.
Bu süreç, bir nesneye, oyuncak bebeğe veya hayvanlara ait amigurumi oyuncak gibi genel bir fikirle başlayabilir. Ardından, onu benzersiz veya ilginç kılmak, bir kişilik yaratmak için o modele ekleyebileceğiniz bazı küçük öğeler hakkında düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, yeni başlıyorsanız, yaratmak istediğiniz bir hayvanı veya nesneyi aklınızda bulundurmanız kesinlikle sorun değil.
İlhamınız her yerden gelebilir ve genellikle dünyada ya da çevrimiçi olarak çevremde gördüğüm ve oyuncağa çevirmek istediğim sevimli görüntüleri not ederek ilham kaynağımı buluyorum. Elimdeki fikirlerin bir listesini telefonumda tutuyorum, böylece sürecin bir sonraki adımına geçmeye hazır olduğumda, bakmam gereken birçok fikrim oluyor.
Notlarım uygulamasından birkaç örnek:
- tombul ördek yavrusu
- büyük havuç
- kırmızı yağmur ceketli küçük kız
Bunların hepsi kitap okumaktan, dışarıya bakmaktan ve Instagram'ı kaydırmaktan bulduğum fikirler. Gerçekte, her zaman kalıp fikirleri arıyorum, bu yüzden onlara göz kulak olmak her zaman aklımın bir köşesinde. Bu yöntemi bir kez uyguladığınızda fikir toplama alışkanlığı edinmek çok daha kolay.
Bir hayvan veya karakter gibi ne yapmak istediğiniz konusunda zaten kabaca bir fikriniz varsa, gerçek resimlerine bakmak veya çizimleri ve diğerlerini görmek için Google Görseller'de arayarak neye benzediğine dair daha spesifik bir fikir edinebilirsiniz.
Fikri mülkiyet ile ilgili bir not:
Dikkatli olun: İlham almakla doğrudan kopyalama arasında ince bir çizgi vardır. Kopyalama asla tasarım değildir, bu yüzden asla başkasının amigurumi tasarımını veya kalıp talimatlarını kendinizinki gibi temsil etmediğinizden emin olun.
Bundan kaçınmanın iyi bir yolu, fikrinizin tığ işi versiyonlarına bakmamaktır. Örneğin, bir çilek tığ işi yapmak istiyorsanız, tığ işi çilek yerine gerçek veya çizgi film çilek resimlerine bakın. Bu şekilde, dahil edebileceğiniz öğeler için fikirler alırsınız, ancak tasarımınızın başka bir amigurumi tasarımına dayalı olmadığından emin olursunuz.
Küçük Prens Örneği: İlham
Örneğin, küçük prens kalıbını tasarlarken çok sevdiğim çocuk kitabından ilham aldım. Küçük prens fikrini sevdim ve ondan küçük bir tığ işi oyuncak bebek yapmak istedim. Tığ işi bebeğimin neye benzemesini istediğime dair daha kesin bir fikir edinmek için, chibi vücut oranlarını dahil etmek istediğimi biliyordum. Böylelikle amigurumi tasarımım, kitap karakterinden esinlenmenin yanı sıra kendi tarzımdan gelen benzersiz unsurlara sahip olacaktı. Ayrıca hangi kıyafeti giymesini istediğime ve bunu tığ işi ile nasıl temsil edeceğime karar verdim.
2. Şekillerinizi ve dikişlerinizi bilin!
Amigurumi tasarım yolculuğunuzda ilerlemeden önce yedekte birkaç temel şekil ve dikiş bulunduğundan emin olun.Tüm amigurumi, üzerinde bazı süslemeler bulunan temel şekillerden oluşan bir koleksiyona bölünebilir. Daha önce amigurumi tığ işi yaptıysanız, çoğu bacak ve kolun aynı şekilde oluştuğunu bilirsiniz . Bunlar aslında farklı uzunluklarda silindirlerdir. Başların tümü kürelerin çeşitleridir ve kulaklar yarım küredir.
Amigurumi tasarımında kullanılan en temel şekiller şunlardır:
- küreler
- kafalar veya diğer yuvarlak elemanlar.
- silindirler
- kollar, bacaklar, esasen uzun bir küre olan herhangi bir şey. Bu, bir maymun kuyruğu gibi aşırı uzun olabilir veya kulaklar için aşırı derecede kısa ve düz olabilir.
- yarım küreler
- genellikle kulak yapmak için yarısı bitmiş küreler.
- kareler
- bunlar düzdür ve mermi yerine sıralar halinde işlenir ve giyim eşyaları veya detay işleri / aksesuarlar yapmak için kullanılır
- çizgiler
- genellikle temel kroşe dikişler veya zincirlerle yapılır ve saç, askı kayışları, çanta kayışları (bebekler için), eşarplar ve diğer aksesuarlar için kullanılır.
- daireler
- Sihirli bir halkadan bir turda işlenmiş düz daireler, noktalar veya beyaz bir göbek gibi amigurumi üzerinde ayrıntılı çalışma için kullanılır.
- ovaller
- Dairelere benzer, ancak başlangıçta oval bir şekil elde etmek için bir temel zinciri etrafında çalışmayı gerektirir.
- Dairelere benzer, ancak başlangıçta oval bir şekil elde etmek için bir temel zinciri etrafında çalışmayı gerektirir.
Amigurumi'deki temel şekilleri tanıyabilmek, kendinizinkini yaratabilmenin anahtarıdır. Her yapının bir grup temel şekilden oluştuğunu bilmeden, amigurumi tasarımı yorucu ve kafa karıştırıcı olabilir. Ama gerçekten değil!
Bir sonraki aşamaya geçmeden önce, fikrinizi bir şekiller koleksiyonu olarak yeniden hayal edebileceğinizden emin olun. Kullanacağınız yapısal unsurları bulun ve ardından bunları izole bir şekilde yapmaya çalışın.
Çeşitli boyutlarda bir top yapmaya çalışmak, mükemmel boyutlu bir tilki kafası yapmaya çalışmaktan çok daha yönetilebilir, bu yüzden bir desene bakmadan çeşitli boyutlarda toplar yapmaya başlayın. Bunu yapabildiğinizde, diğer temel şekillerle devam edin, böylece belirli boyutta bir silindir veya kare üretmek için kaç dikiş gerektiğine dair bir fikir edinirsiniz.
Dikişleri bilmek biraz daha az karmaşıktır. Amigurumi genellikle sadece tek kroşe dikiş gerektirir, ancak bazen yarım çift ve çift kroşe dikiş gerekebilir. Bunlar çoğunlukla giyim eşyalarına veya çok fazla sertlik gerektirmeyen diğer aksesuarlara dahil edilir.
Dikişler ve… pikseller?
Dikişlere aşina olmak, her dikişin ne kadar büyük olduğuna dair temel bir fikir edinmek anlamına gelir. Her bir kroşe dikiş bir kare büyüklüğündedir, bu nedenle amigurumi tasarımı biraz piksel sanatı yaratmaya benzer, ancak 3 boyutludur. Turda daha az kroşe dikiş kullanırsanız, küre veya silindir çok pürüzlü görünecektir (144p'de bir YouTube videosu izlediğinizi hayal edin). Bununla birlikte, turda çok sayıda dikiş kullanırsanız, genel efekt çok daha yumuşak olacaktır (1080p'yi düşünün!).
Elbette tüm bunlar ipliğinizin ağırlığına ve sonunda amiguruminizin ne kadar büyük olmasını istediğinize bağlıdır. İnce iplik, amiguruminizin daha temiz ve detaylı görünmesini sağlayacak ancak uzun zaman alacaktır. Kroşe dikişlere aşina olmak, her bir kroşe dikişinin ne kadar yer kaplayacağına dair bir anlayış geliştirmek anlamına gelir, bu da ancak deneme yanılma yoluyla elde edilebilir.
3. Bir eskiz çizin
Bir sonraki adım, tığ işi sözlüğünüzdeki temel şekilleri ve dikişleri kullanarak fikrinizin kaba bir taslağını çizmektir. Çizim becerileriniz konusunda biraz şüpheniz varsa, asla korkmayın! Çizim söz konusu olduğunda sanatsal olarak en az yetenekliyim ama bu adımı yapmak için onun hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok.
Bu adımın amacı, fikrinizi, amiguruminizi görselleştirebileceğiniz ve oranlarını anlamaya başlayabileceğiniz bir şekilde kağıda dökmektir. Temel şekilleri yapı taşları olarak kullanarak tasarımınızı eskizinizdeki kürelere, silindirlere ve çizgilere bölün.
Vücut oranlarını şimdi anlamak size daha sonra çok fazla deneme yanılma süresi kazandıracak ve amiguruminizin neye benzeyeceği konusunda iyi bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.
Ne çizmeliyim?
Dahil edilecek en önemli detaylar, tığ işi yapmak istediğiniz herhangi bir unsurdur. Bu süreç sırasında, aynı zamanda fikrinizin bir unsurunu nasıl ördüğünüzü ve onu hangi şekle dayandıracağınızı da düşünmeniz gerekir, böylece şekli ve boyutu çizebilirsiniz. Eğer o ceketi veya çiçeği iplikten nasıl yapacağınıza dair kesin bir planınız yoksa, çizmeyin.
Sayfadaki tüm unsurları tamamladıktan sonra, zihninizde hayal ettiğiniz gibi görünene kadar oranlarla oynamaya devam edin. Mümkünse çizimi ölçeklendirin. Bununla birlikte, amigurumi fikriniz gerçekten büyükse, mümkün olduğunca orantılı olarak doğru yapın, her şeyi doğru boyutta yapmak biraz daha fazla beceri gerektirebilir diye düşündüm.
4. Tığ işi yapın ve adımları yazın
Şimdi nihayet iplikte vizyonunuzu yaratmanın zamanı geldi! Her parçanın oranları hakkında fikir edinmek için yaptığınız taslağı izleyerek tasarımınızın her bir parçasını oluşturun.
İlerledikçe bir kağıt parçası veya Word belgesi üzerinde attığınız adımları tam olarak yazın. Sondaki tur / sıra numarasını, dikiş sayısını, artışları veya azalmaları ve toplam dikiş sayısını ekleyin. Bir süre sonra bir tür steno yaratabilirsiniz, ancak ilk başta her bir dikişi yazmak tamamen iyidir.
İlerledikçe tüm sayıların anlamlı olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Bu nedenle, toplam dikiş sayısını not etmek önemlidir, çünkü deseninizin dahili olarak tutarlı olup olmadığını kontrol etmek için kolayca basit çarpma yapabilir ve ayrıca ellerinizdeki gerçek kroşe parçasını kontrol edebilirsiniz.
Deneme ve yanılma yoluyla ilerledikçe, başın kazara çok büyük olduğunu veya yeterince erken düşmeye başlamadığını ve şimdi baş parçası bir küre olamayacak kadar uzun göründüğünü fark edebilirsiniz.
Bu olursa ve ne zaman olursa endişelenmeyin! Her zaman herkesin başına gelir. Nasıl göründüğünden memnun olduğunuz yere kurbağa geri dönün, deseninizdeki birkaç çizgiyi çizin ve devam edin.
Temel şekillerle uygulamanızın karşılığını alacağınız yer burasıdır. Tam istediğiniz kafa boyutunu elde etmek için ne kadar artırıp azaltacağınız konusunda daha iyi bir fikriniz varsa, o zaman ilk veya ikinci denemede hayal ettiğiniz şeyi yapabilirsiniz.
Çoğunlukla kör durumdaysanız, doğru yapmadan önce çok daha fazla deneme yapmanız gerekebilir. Bununla birlikte, tüm bu denemeler pratik olarak sayılır ve her seferinde gelecekte daha hızlı ilerleme kaydetmenize yardımcı olacak değerli bir şey öğrenirsiniz.
Odadaki fil hakkında (matematik!)
Toplam dikiş sayısının her zaman çok kolay bölünebilen bir sayı olmasını şiddetle tavsiye ederim (örn. 16, 24, 30), çünkü bu, ne kadar artıracağınız veya azaltacağınız konusunda çok fazla kontrole sahip olduğunuz anlamına gelir. Bunu yapmak için, çift / kolay bölünmüş sayılarla da artırmalı ve azaltmalısınız.
Örneğin, şu anki turumda 24 dikiş varsa ve turun bir sonraki satırda çok daha büyük olmasını istersem, bir sonraki turda toplam 36 dikiş elde etmek için 12 dikiş ekleyerek (sc, inc) x12 yapabilirim . Bu kolaydı çünkü 24, 2'ye bölünebilen bir çift sayıdır, tek sayılarla o kadar kolay elde edilemeyen bir başarıdır.
Biraz artırmak isteseydim, hala bazı seçeneklerim var. Bir sonraki turda 30 dikiş almak için 6 dikiş ekleyerek (sc3, inc) x6 yapabilirim. Toplam 28 dikiş için 4 dikiş ekleyerek (sc5, inc) x4 bile yapabilirim.
Son olarak, tığ işi (sc11, inc) x2 ile çok az sayıda dikiş ekleyebilirim, bir sonraki turda toplam 26 dikiş elde etmek için sadece 2 dikiş ekleyebilirim.
Ancak sayıların çoğu o kadar iyi değil. Tüm tek sayılarla uğraşmak çok çirkin ve çok fazla bölen olmayan bazı çift sayılar da can sıkıcı olabilir (22, 26, 32, vb.).
Temel olarak, tur başına toplam dikiş sayısı için 4 ve 6'nın katlarına yapışmanızı şiddetle öneririm. Hayatınızı kolaylaştıracak ve birçok matematik baş ağrısını (en kötü tür) kurtaracak!
Bir kalıp yayınlamak isteyenler için bir not:
Amacınız sonunda bu tasarıma dayalı bir desen yayınlamaksa, bu adım sırasında bazı işlem fotoğrafları çekmelisiniz. Bu, montaj sırasındaki adımların yanı sıra, her bir parçanın resimlerini çekmeniz anlamına gelir.
Hareket halindeyken fotoğraf çekmek, proses çekimleri yapmak uğruna tüm deseni yeniden yapma ihtiyacını ortadan kaldırır, bu da size çok zaman kazandırabilir, özellikle de amiguruminiz çok büyükse veya başka bir şekilde yapılması zaman alıcıysa.
Bununla birlikte, amigurumi tasarlama konusunda çok emin değilseniz, süreç çekimleri yapmak ve kalıbı incelemek amacıyla amigurumi'nizin ikinci bir versiyonunu yapmak kötü bir fikir değildir (daha fazlası aşağıda). Bu not, sadece kalıbı yayınlamak istediklerini bilen ve ilk denemelerinde doğru şekilde alacağından emin olanlar içindir.
5. Desene göre yeniden yapın
Artık mutlu olduğunuz bitmiş bir amiguruminiz olduğuna ve kalıbın bir kopyasını yazdığınıza göre, tebrikler! Zor kısım bitti ve geriye kalan tek şey yarım kalmış işleri halletmek.
Kalıbınızdan son derece eminseniz bu adım teknik olarak isteğe bağlıdır, ancak tasarımınızı yeni yazdığınız kalıba göre yeniden yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yeni amigurumi desen tasarımcıları için, yeni notasyon sistemi ve kroşe dikişleri kaydetme konusundaki aşinalık, desen ve ürün arasında birçok matematik hatası veya uyumsuzluğa yol açabilir.
Bu ilk kalıbınızsa, geri dönüp başka birine göndermeden önce bir sorun olup olmadığını görmek için kendiniz kontrol etmeye gerçekten değer. Bu şekilde, deseninizin olabileceğinin en iyisi olduğundan emin olmak için birden fazla katman vardır.
Bununla birlikte, kemerinizin altında zaten birkaç amigurumi varsa ve yazdığınız desenin henüz yaptığınız amigurumiyi temsil ettiğinden makul ölçüde eminseniz, bu adımı atlamanız sorun değil.
6. Model testi!
Kalıp testi, kalıplarımı iki kez kontrol etmenin ana yoludur. İlk taslağınızı bir Word veya Google belgesinde oluşturun ve yol boyunca çektiğiniz resimleri, kullandığınız kısaltmaları ve materyalleri eklediğinizden emin olarak ek talimatlarla birlikte ekleyin. (Amigurumi kalıplarıma koyduğum şeyin tam dökümü için buraya tıklayın!)
Genellikle ilk taslağımı matematik hataları ve daha fazla açıklama veya resim gerektiren yerler için modelimi kontrol eden iki yapımcıya gönderirim.
Bu yararlı bir süreçtir çünkü taze gözler ve farklı deneyimler, ilk seferimde kaçırmış olabileceğim teknik sorunları görmeye yardımcı olabilir ve çok iyi açıklamadığım veya başka şekilde kafa karıştırıcı olan alanlara işaret edebilir.
Kalıp test cihazlarını nasıl bulabilirim?
Bir kalıp test cihazı, kalıbınızı takip etmeye ve tasarımınızı yeniden yaratmaya istekli olan kişidir. İdeal desen tasarımcısı, hedef kitlenizin beceri seviyesi olmalıdır. Kalıp daha zorlayıcıysa, kalıp test edenin biraz deneyime sahip olduğundan emin olun ve bunun tersi de geçerlidir.
Desen test edicileri, arkadaşlarınıza veya tanıdığınız herhangi birine kimin tığ işi yaptığını ve sizin için deseninizi test etmeye istekli olduğunu sorarak bulabilirsiniz. Alternatif olarak, sosyal medyada kalıp test edicileri aradığınızın reklamını yapabilirsiniz. Instagram bunun için en iyisidir ve halihazırda kalıp testinin neye benzediğini bilen ve onlardan talep eden bir zanaatkarlar topluluğuna sahiptir.
Yine de, Instagram'daki topluluğa ulaşmak istiyorsanız, işte bazı kurallar:
Instagram'da kalıp test edicileri bulma
- Sizin için kalıp testi yapmaya istekli ve heyecanlı olabilecek daha geniş bir kitleye ulaşmak için uygun hashtag'leri (ör. #Crochet, #crochetersofinstagram) kullanın
- Kalıp testçilerinizin kim olacağını belirlediğinizde, ne kadar kısa sürede bitirmelerini beklediğinizi (örneğin, 48 saat, 72 saat, bir hafta) ve ne tür geri bildirimler duymak istediğinizi bildirin. Bu önemlidir çünkü bazı insanlar yapıcı eleştiri yapmaktan çekinebilirler. Bununla birlikte, mümkün olduğunca çok sayıda iyileştirme alanına işaret etmelerini istediğinizi açıkça belirtirseniz, ikiniz de süreçten daha rahat ve mutlu olacaksınız. Ayrıca, kalıbınızın bir PDF kopyasını onlara e-postayla gönderebilmeniz için onlardan e-postalarını isteyin (Instagram dosya paylaşımına izin vermez).
- Size geri bildirimde bulunurken, bunu dikkate alın. Unutmayın, tüm geri bildirimlerin bir şekilde uygulanması gerekmez, ancak modelinizi gözden geçirirken her şeyi göz önünde bulundurmak ve hesaba katmak iyidir.
- Bir teşekkür olarak kalıp test cihazına kalıbınızın son halini hediye edin!
Yaptığım en son test kullanıcısı görüşmesinin bir örneğini burada bulabilirsiniz. Hashtag'leri göremezsiniz, ancak daha sonra başlıkta birçoğunun bulunduğundan emin olabilirsiniz. Onları görmek istiyorsanız, Instagram akışımda o gönderiyi bulun!
7. Amigurumi tasarımınızı tamamlayın ve yayınlayın
Kalıp testçilerinizin getirdiği tüm düzenlemeleri yaparak kalıbınızı tamamlayın. Bu, birkaç işlem fotoğrafı daha çekmeyi, yapım sırasını yeniden düzenlemeyi ve herhangi bir matematik hatasını düzeltmeyi içerebilir.
Deseninizi yayınlamayı planlıyorsanız, bunu hangi platformda yapmak istediğinizi ve ücretsiz mi yoksa ücretli mi olmasını istediğinizi düşünmelisiniz.
Bir blog oluşturuyorsanız ve reklamlarla bir siteye trafik çekmek istiyorsanız, kalıpları özgürce kullanılabilir hale getirmek iyi bir seçenektir, ancak bu, kısa vadede fazla bir tazminat göremeyeceğiniz anlamına gelebilir. Bunun tersi, modelinizi daha birçok kişiyle paylaşabileceksiniz ve bu çok faydalı olabilir!
Etsy'de kalıbınızı listelemek, ücretli kalıplar için en kolay seçenektir çünkü Etsy'nin kendisi bir arama motorudur ve kalıbınızın daha kolay keşfedilmesini sağlar. Ancak, Etsy her satıştan bir yüzde alıyor ve kaydınızın arttığı her ay için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bununla birlikte, bazı desen tasarımcıları Etsy maliyetlerinden kaçınmak için kendi web sitelerinde kalıplarını listelemeye başlamış olsalar da, yine de tercih edilen yöntemdir.
İşte bitti. Bu, amigurumi'yi kendiniz tasarlamak için 7 aşamalı sürecim. Bu kılavuzda çok şey anlatmış olsam da, hiçbir şekilde ayrıntılı değildir. Bu blog gönderisinin belirli bölümleri hakkında sorularınız varsa veya gelecekte ele almam gereken konular için istekleriniz varsa, aşağıdaki yorumlarda bana bildirin.